Klient-erfaringer med behandlingerne

Her kan du læse om nogle af de tilbagemeldinger, jeg har fået fra mine klienter efter de har fået behandling med kraniosakralterapi. Nederst kan du læse mine egne erfaringer (som klient) med kraniosakralterapi. Alle navne er ændret.

———————————————————————-

Christine:

3 behandlinger

Mødte op på krykker og havde meget svært ved at gå. Ondt i lænden og ondt i knæene. Fysioterapeutens øvelser var stort set umulige at gennemføre pga smerter. Efter 1. behandling sov hun som en sten om natten. Dagen efter behandlingen var lænden bedre.

Da hun kom til 2. behandling var det med en krykke. Det gik klart fremad, og hun begyndte at kunne lave de øvelser, som fysioterapeuten anviste. Til 3. behandling kom hun UDEN krykker. Havde kun en med som 'sikkerhed'. Den behandling kom virkelig i dybden. En gammel trafikulykke 'dukkede' op i kroppen og begyndte at sætte sig på plads. Dagen efter var hun tydeligt mærket af behandlingen. GODT tegn på at det går rette vej. Og dagene efter blev det også bedre og hun kan træne på fuld styrke hos fysioterapeuten.

Britt

3 behandlinger

Havde formodet diskusprolaps i lænden (lægens ord), på morfin (pga smerter) og desværre sygemeldt. Kunne ikke stå på venstre ben (balance) og kunne heller ikke stå på hælene. Dagen efter første behandling lagde hun morfinen på hylden.

Da hun mødte op til 2. behandling kunne jeg se et helt andet afslappet ansigt – ikke fordrejet af smerter. Hendes bevægelighed var blevet større, hun kunne nu sidde ned i ca. 2 timer af gangen (mod max 15 minutter tidligere). Hendes følelse i kroppen var meget større – hun kunne mærke, hvad der skete i hendes krop undervejs i behandlingen og kroppens reaktion andre steder, end hvor behandlingen udførtes. Under første behandling kunne hun slet ikke mærke andet end der, hvor jeg behandlede.

Ved 3. behandling fortalte hun mig, at hun var raskmeldt igen – efter 5½ uges sygemelding. Det er rigtig flot, da hun havde udsigter på 3-6 måneder, hvor hun skulle have holdt sig i ro og givet det tid. Hun er ikke startet på fuld tid, men har været afsted 5 timer af gangen.

Anne:

5 behandlinger

Fik en arbejdsskade for 10 år siden, som resulterede i daglige smerter i lænden samt følelsesløshed i højre side under lænden. Hun er blevet scannet, undersøgt og røntgenfotograferet, men uden at der kunne påvises nogle knogle- eller muskelskader. Konklusionen har været, at det kunne være nerver, som var blevet ødelagt, og at hun måtte lære at leve med de smerter, der var.

Anne har lidt med daglige smerter og sov ikke særlig meget (ca 4 timer hver nat). Desuden har hun haft svært ved at ligge på ryggen og søvn har ofte foregået halvt siddende.

Efter første kraniosakralterapi oplever hun, at smerterne er stærkt aftagende. Hun sover pludselig 6-7 timer hver nat og kan rent faktisk ligge ned og sove. Som hun selv siger: nu har jeg startet den samme film 4 gange, men jeg falder i søvn så snart den går igang – det var aldrig sket tidligere.

Efter 3 x kraniosakralterapi er følelsesløsheden forsvundet, smerterne er så godt som væk – hun har kun de 'almindelige' smerter, som hun selv udtrykker det. De smerter, som man nok kan forvente, når man ikke er en vårhare mere.

Mia:

3 behandlinger

Faldt for 1 år siden og landede på sin skulder. Har haft ondt lige siden og fået ugentlige behandlinger med massage og akupunktur, som har kunne holde smerterne nede. Mia kunne ikke løfte sin højre arm over brysthøjde, da hun kom til mig.

Efter første behandling kan hun løfte sin højre arm op til skulderhøjde og smerterne er aftagende. Da hun kommer til anden behandling, beder jeg hende løfte højre arm, og den bliver svinget helt op over hovedet.

Morten:

8 behandlinger over ca. 6 måneder. Herefter opfølgende behandlinger løbende.

Har ofte stærke lændesmerter, samt smerter i den øverste del af ryggen. Mortens rygsøjle tangerer til Scheuermann's og er i perioder meget smertefuld. Allerede efter første kraniosakralterapi er smerterne aftagende og efter 3 behandlinger møder han en kammerat, som siger til ham "du er da vokset", hvortil Morten kan svare, at han egentlig bare er blevet rettet op – det har næsten givet ham 10 cm mere højde.

Malene:

3 behandlinger

Er hypermobil og har ofte smerter i sin nakke og sit bækken (har haft 2 bækkenløsninger). Da hun kom til mig, fortalte hun, at hun fx ikke kunne vende sig i sengen om natten uden at skulle planlægge det, inden hun gjorde det. Efter første kraniosakralterapi kunne hun vende sig uden den store planlægning.

Christina:

2 behandlinger

Fik ondt i ryg og lænd hver gang der opstod en stressende situation, som egentlig gik imod hendes værdier og overbevisninger.

Efter 2 behandler har jeg fået ro i min ellers stressede krop, og jeg er blevet meget mere bevidst om min krop – det er som om det hele nu hænger bedre sammen på en eller anden måde.

Efter første behandling SOV jeg bare.

———————————————————————————–

Mine egne erfaringer med behandlingerne (som klient)

Mit bækken var skævt, og jeg havde mange smerter. På et tidspunkt kunne jeg slet ikke gå eller sidde. Jeg blev sygemeldt. Jeg fik en del behandlinger, hvor min ryg og lænd blev rettet op, og det blev muligt for mig at vende tilbage til mit arbejde igen.

Desuden har jeg fået behandlinger i kæber og mund, som også har haft stor indvirkning på mine muskelsmerter i nakke og lænd.

Hele vinteren 2014/2015 vågnede jeg hver morgen med fuldstændig stoppet næse, som kun kunne 'åbnes' med næsespray. Efter første kæbe/mundbehandling har jeg kvittet næsesprayen og vågner nu hver morgen med luft i næsen.

Jeg har fået opfølgende behandling, hvor især mit korsben og mit haleben har været i fokus. Så snart der er blevet løsnet der, så er  de fleste af mine andre smertesymptomer i kroppen forsvundet eller stærkt aftaget.