Kraniosakralbehandlingen

Om kraniosakralbehandlingen hos mig

Kraniosakralterapi er en meget blid behandlingsform, hvor din krop vil modtage berøringer på max 5 gram (svarende til et A4 papir, som lægges på din hud).

Du er fuldt påklædt under behandlingen.

En krop, som er i smerte, er ofte skæv, fordi den kompenserer her og der for tidligere overbelastninger og trauma. Oftest er stedet for smerten ikke altid udtryk for, at det er der, den aktuelle skade er. En skade i hoften kan godt give nakkesmerter. Kroppen hænger jo sammen på kryds og tværs, og det kan virke mærkeligt, at man har ondt ét sted, mens den egentlig skal behandles et andet sted.

canstockphoto26173209Det er din krop, der bestemmer i hvilken grad, den skal behandles. Jeg går igennem nogle teknikker – nogle steder vil kroppen give mig lov til at behandle, mens den andre steder ikke har lyst til at lukke mig ind. Det er ikke udtryk for, at der ikke kan gøres noget. Det er blot udtryk for, at kroppen skal vænne sig til mig og til, at jeg nu meget blidt vil hjælpe den i den rigtige retning.

Det kan virke mærkeligt, at der ikke skal mere til, før din krop kan rettes op, men det fantastiske er, at kroppen godt kan finde ud af at rette sig selv op, når først den har fået hjælp – og det får den via kranio sakral terapi.

Jeg starter med at lave en kort test med dig, hvor jeg skal se, hvordan bevægeligheden er i din krop. Denne test udfører vi ved hver behandling og kan være med til at give dig et billede af de fremskridt, der sker i din krop.

Hernæst begynder jeg at behandle din krop, hvor du ligger på en briks. Som udgangspunkt vil jeg fortælle dig, hvad jeg gør, så du får en god fornemmelse af, hvorfor jeg fx behandler dig på et sted af kroppen, når nu du har ondt eller er spændt et andet sted.

Undervejs vil jeg spørge dig om, hvordan du mærker behandlingen. Nogle gange kan du mærke noget, andre kan du ikke mærke noget, og begge dele er helt naturligt, hvis man fx har gået og haft ondt længe.

Det er vigtigt for mig, at du er tryg i behandlingen, og du må stille alle de spørgsmål, du har brug for, undervejs.

Undervejs i behandlingen er jeg meget opmærksom på din krop og dens signaler. Hvis den ikke kan håndtere en fuld behandling, så stopper jeg behandlingen af din krop før tid.
Du betaler stadig for en fuld time, og vi kan i stedet – hvis du ønsker det – tage en snak om kroppens reaktioner og den eventuelle videre behandling.

Du kan læse meget mere om kraniosakralterapi på Sundhedsstyrelsens hjemmeside