Helle Dahl

Helle Dahl, kraniosakralterapiExamineret og RAB-certificeret kraniosakralterapeut

Oprindeligt er jeg kontoruddannet og arbejder også ved siden af kraniosakralterapien som
kommunikationspartner i en stor dansk virksomhed.

Jeg er født i 1973, bor i Roskilde sammen med min mand og 4 af vores børn.

I 2014 blev jeg "skubbet" kærligt, men meget bestemt af min krop, som nok mente, at jeg skulle lære en
lektie. Jeg kunne ikke gå, stå og sidde, min lænd var helt og aldeles usamarbejdsvillig. Jeg vågnede 8 gange hver nat – hver eneste gang med følelsesløse arme og ben. Min næse var totalt stoppet og jeg
havde bihulebetændelse konstant. Jeg var igennem mange, opslidende og absolut nytteløse besøg hos læger og privathospital – uden at få løst mine udfordringer overhovedet. En dag blev jeg anbefalet at gå til en kraniosakralterapeut, og jeg tænkte "ja, hvad pokker – lad mig prøve, det kan jo ikke skade".

Allerede efter få gange var jeg i stand til at gøre nogle af de ting, som ellers havde været meget, meget smertefulde. Mine øjne blev åbnet for en hel ny verden. Da jeg fik det bedre, valgte jeg at gå igang med uddannelsen til kraniosakralterapi og hver gang jeg giver en behandling, mærker jeg, at det var den helt rigtige beslutning, jeg tog, da jeg valgte kraniosakralterapien. Jeg ser gang på gang små 'skavanker', større 'skavanker', ting man bare har lært at leve med, smerte som bare er blevet accepteret som 'en del af livet', forsvinde eller blive væsentligt mindre. Jeg ser mennesker, som får deres deres energi tilbage, deres søvn og deres frie bevægelighed. Smerter går væk eller bliver til at leve med uden smertestillende piller.

Jeg har taget min kraniosakral og organmassage  hos Dig i Centrum.

Her kan du se en kort opsummering af uddannelsens indhold (352 kraniosakralrelaterede undervisningstimer):

KST basis, 96 undervisningstimer
Muskler og bindevævet i nakke, ryg, lænd og hofte mhp at frigøre hofte, ryg- og nakkehvirvlerne, som er det bærende system i kroppen.
Læren om knoglernes bevægelse (rytmen), og viden til at forbedre cirkulationen i kroppen.

Aktivering af kæbe, leddene i kraniebunden og hovedet, samt yderligere arbejde med hjernehinderne. Øgning af blodcirkulationen i hovedet, samt blodgennemstrømningen til og fra hovedet.

Specifikke teknikker, der kan aktivere ansigtsknogler, tænder og kæbe. Det er vigtigt for et menneske at udstrålingen og mimik stemmer overens med det vedkommende gerne vil give udtryk for.
Arbejde med energiteknikker og læren om afslapning af det sociale nervesystem, ved at arbejde på hals, ansigt og kæbe.

Fokus på børn. Gennemgang af en normal fødsel fra start til slut, og hvordan det kan påvirke det lille barns knogler i hovedet og på kroppen. Behandling af de eventuelle ubalancer, der er opstået i fødselsprocessen. Disse ubalancer kan hæmme et menneskes udvikling på forskellige områder gennem hele livet.

KST avanceret, 144 undervisningstimer
Et væld af fantastiske kraniosakralterapi-teknikker til blandt andet englevinger, benødemer, uro i benene, migræne, hovedpine, svimmelhed, piskesmæld, hold i nakken, nakke/skulderproblemer, foroverbøjet holdning, hormonforstyrrelser, allergi, astma, høfeber, snotnæser, KOL,skæve kranier, ADHD, angst, bevægelsesproblemer, hoste, vejrtrækningsproblemer, øreproblemer, stress, lænd og ryg, hjernerystelse, indlæringsforståelse, skoliose, scheuermann, balancen, smags- og lugtesans, nedsunken forfod, smerter i fødderne.

ALFA KST, 24 undervisningstimer
Er udviklet på basis af Alain Gehins biodynamiske teknikker, Upledgers 10 trins program og Benjamin Shields tanker om rum og plads til, at energierne kan cirkulere, samt de nye teorier fra Bruce H Lipton omkring intelligente celler.

Organmassage, 96 undervisningstimers
Afspænding og afbalancering af kroppens organer: mave, tyk- og tyndtarm, galdeblære, lever, nyrer, blære, hjerte, livmoder, lunger, spiserør.
Kroppens organer er omgivet af bindevæv. Organerne bliver holdt på af bindevævssække. Hvis vævet omkring organet er spændt, kan det påvirke cirkulationen af blod og andre væsker og resultere i reduceret organfunktion og problemer i selve organet.

Desuden har jeg taget en sundhedsfaglig grunduddannelse hos Innowell:

Anatomi, fysiologi og sygdomslære, 300 timer
Psykologi, 50 timer
Førstehjælp, 10 timer
Introduktion til andre alternative behandlingsformer, 50 timer
Klinikvejledning, 10 timer

Jeg er medlem af foreningen Kraniosakral- og kropsterapeuter

Du finder mig på medlemslisten under Sjælland